Ät svenskt i Thailand

thai-foodsSemesterparadiset Thailand har många och härligt långa stränder, såväl som storstäder och ett stort antal mindre orter och öar där nöjesutbudet är stort. Den som bor i Thailand eller är där på semester kan njuta av sol och bad och även av thailändsk mat och dryck. Efter en tid kan det dock kännas som att man längtar efter något hemtamt, som till exempel köttbullar med potatismos och brunsås eller kanske pannbiff eller någon annan husmanskost. Misströsta inte, det finns svenskägda restauranger lite varstans, så om du befinner dig i ett område där svenskar brukar semestra eller har slagit sig till ro över en längre tid finns det med största sannolikhet en svensk restaurang och/eller svensk bar med både svenska, skandinaviska och thailändska rätter.

Befinner du dig i området kring Patong, Karon och Kata i Phuket så behöver du troligtvis inte leta länge förrän det dyker upp en restaurang med stora skyltar och maträtter textade på svenska. Om det är första gången du är i Thailand och Phuket kan detta upplevas något förvånande och lite störande. Man har ju rest ganska många mil för att komma till detta undersköna land och vill uppleva kulturen och maten precis så som det växt fram tack vare ursprungsbefolkningen. Att då rätt som det är se skyltar på svenska kan störa intrycket något, men det går snabbt över då man efter en tid uppskattar den variation det ändå ger att kunna få både thailändsk och svensk mat om man vill. De flesta svenska restaurangerna och barerna har inte bara skandinavisk mat utan erbjuder givetvis även thailändsk sådan.

Om du inte finner den restaurang du tänkt dig så brukar det gå bra att fråga på hotellet där du bor. En del av de svenska restaurangerna erbjuder även boende, men det finns såklart också utpräglade restauranger och barer likväl som sportbarer.

Comments

  1. Reply

  2. Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.