Hua Hin och svenska restauranger

sunsearch-340-414-2Hua Hin är troligen Thailands äldsta semesterort då den har tjänat som kungafamiljens tillhåll när det varit dags för rekreation. Här finns stränder i flera mil och sanden är finkornig och vit. Även om det idag är många turister i Hua Hin går det att finna en plats för sig själv om man så vill. När kvällen kommer kan man promenera längs stranden, drömma sig bort och få sand mellan tårna innan det är dags att välja kvällens restaurang. Har du lite hemlängtan och vill äta svenskt samt träffa svenskar kan du med fördel välja Prime Steakhouse, vilken betraktas som en av de alla bästa bland restaurangerna i Hua Hin. Stället har många stamgäster och en riktigt mysig terrass. Restaurangens specialiteter är färsk hummer, plankstek och toast skagen.

För den som är i Hua Hin och dess omnejd för att spela golf och vill äta svenskt rekommenderas Black Mountain Restaurant. Det är en golfrestaurang, men det är såklart inte bara golfspelare som väljer att äta där. Miljön är luftig och utsikten nästintill magisk då restaurangen ligger en våning upp i huset. Specialiteterna på menyn är rökt lax och köttbullar med potatismos, men det finns mycket att välja mellan. Menyn är bred, så det finns troligen något för de flesta smakriktningar. Restaurangen är känd både för maten och vyn, så det finns de som gör ett besök där bara för att få njuta av utsikten i samband med en måltid.

Om det är svensk husmanskost man suktar efter kan Sweden Restaurant vara väl värd ett besök. Detta var den första svenska restaurangen i Hua Hin och här har man valt stekt fläsk med löksås och en sillmacka som sina specialiteter. En intressant uppgift är att restaurangen säljer mer än sex kilo köttbullar varje dag under den tid då det är högsäsong.

Leave a Reply

Your email address will not be published.