Lev livet i Thailand

Photo of beach on island in Thailand, Ko ChangOavsett om du åker på en lyxresa till Thailand eller håller dig till en förhållandevis låg budget går det att finna svenska restauranger på alla orter som blivit populära bland svenskar och andra skandinaver. Är du på resa i Thailand som backpacker är det troligt att du tänkt stanna i landet under lång tid, ja allt från några veckor till ett eller flera år. Kanske har du en budget att förhålla dig till och vill inte att vare sig boende eller restaurangbesök ska bli för påfrestande utifrån ett ekonomiskt perspektiv. Då är Thailand ett bra val av land eftersom prisnivån jämfört med Sverige är låg, ja det är rent ut sagt billigt att uppehålla sig i landet under lång tid.

Hur god thaimaten än är så kan man känna att man vill äta något riktigt svenskt och socialisera med andra svenskar en stund. När hemlängtan gör sig påmind behöver man inte misströsta eftersom det finns gott om ställen där man kan köpa svenska ingredienser och tillaga maten själv eller så går man till en svenskägd restaurang. Prisläget i Thailand är såklart generellt lågt, så det behöver inte bli dyrt att besöka en svensk restaurang och få de där efterlängtade köttbullarna med potatismos och brunsås.

Njut av de thailändska stränderna och mångfalden i landets flora och fauna samtidigt som du äter svensk husmanskost eller kanske en pizza som gjorts på svenskt vis. Thailand är ett turistvänligt konungarike på många sätt och det visar sig inte minst på alla de restauranger och barer som finns. Även nöjeslivet är vida känt. Turismens andel av landets BNP är ungefär fem procent. De svenskägda ställena har både svensk och thailändsk personal, men det blir en naturlig plats för svenskar att dra sig till när man vill äta svenskt och höra svenska en stund i detta paradisiska land.

Comments

  1. Reply

  2. Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.