Mat hemifrån i Thailand

padthaiAtt slå sig ner på en mysig bakgård och njuta av en pizza som gjorts precis så som man är van vid, kan vara efterlängtat efter en tid i Thailand. Pizza kanske inte är det första man tänker på när det handlar om svensk mat i Thailand, men maträtten görs på lite olika sätt och med olika pålägg och tillbehör i olika delar av världen. Så, att längta efter svensk pizza i Thailand är inte alls så konstigt även om det nog är kåldolmar, pannbiff och köttbullar som man i första hand tänker på när man tänker på svensk mat.

Vill man äta svenskt i Thailand så är det sannolikt inte bara för matens skull. Svenska och skandinaviska restauranger i Thailand har blivit, och är en naturlig samlingspunkt för skandinaver som befinner sig i landet. Alla får hemlängtan ibland och då kan både maten och allt runt omkring ge lite tröst. Den som äter svenskt bland andra svenskar får känna av den svenska kulturen, inte bara vad gäller maten utan även språket och sättet att vara. Svenska restauranger och barer blir en samlingsplats där man kan känna sig hemma en stund. Kanske är det inte det första man tänker på under en semesterresa, men om man stannar en längre tid i landet så kommer troligen hemlängtan smygande rätt som det är.

Oavsett var man befinner sig i Thailand så finns där troligen en svensk restaurang och/eller bar, i alla fall om det är ett turistområde. Många svenskar turistar i landet och har så gjort under en längre tid. Ta tillfället i akt och njut av snygga, vackra och skönt thailändska restaurangmiljöer samtidigt som man kan åtnjuta en helsvensk måltid tillsammans med andra svenskar och skandinaver. Förutom mat och dryck så går det att få tag på svenskt godis och snus i detta semesterparadis som blivit så populärt bland svenskar.

Comments

  1. Reply

  2. Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.