Många som reser till Thailand åker dit för att besöka någon av alla de vackra öar som finns i landet, och det finns minst sagt en hel del att välja mellan. Beroende på vad du är ute efter att göra på din semester så finns det garanterat en ö som uppfyller just dina önskningar. Detta är några av de ställen som vi svenskar gillar mest.

Koh Lipe – Denna ö växer hela tiden i popularitet bland besökare från hela världen. Inte så konstigtkoh lipe ö thailand med tanke på det drömlika turkosa vatten som omringar denna paradis ö. Att åka ut och snorkla eller ta en dyk tur är nästan ett måste när man besöker denna ö. Förutom aktiviteter under vatten så erbjuds det dessutom massvis av annat att roa sig med som exempelvis yoga, pilates, kajakpaddling, spabehandlingar, massage och mycket mer. Ön bjuder dessutom på ett flertal stora stränder och massor av mindre för den som inte vill spendera sin tid på stranden med för mycket folk. Flera av de små stränderna går dessutom endast att ta sig till via båt. Gillar dy mat från havet så finns det även massvis av färskfångade läckerheter att testa på bland de olika restaurangerna och barerna som finns på ön.

Koh Lanta –  Kan vara den ö som är mest populär bland svenska besökare just nu. Här finner du både ett stort utbud av restauranger och barer, men även lugnare områden om du vill njuta av din semester i lugn och ro. Högst upp på ön är det mer liv och vimmel medans det blir lugnare ju mer söderut du kommer på ön, något som kan vara bra att ha i åtanke när du ska boka din resa hit. Vart du än väljer att bo så kommer du att hitta ett givmilt utbud av restauranger som kommer att få dina smaklökar att dansa i munnen. Runt hela ön finner du även massor av fina stränder och Koh Lanta kallas inte för solnedgångarnas paradis utan anledning.

Koh Jum – En bit bort från Koh Lanta hittar man ön Koh Jum. Koh Jum besöks främst av turister som är på besök på Krabi, Koh Lanta eller Phi Phi Island. Denna ö bjuder på en lugnare atmosfär än sina grannöar vilket gör att många besöker ön för att varva ner och njuta av vackra paradisstränder. Här finns det ett begränsat utbud av aktiviteter så som snorkling eller vandringsturer. Ett tips är att ta en vandringstur upp till öns berg Mount Pu som har sin högsta punkt cirka 422 meter över havet.

koh kho khao ö thailandKoh Kho Khao – Hit åker de flesta för att bara ta det lugnt och njuta av naturen. Det finns få hotell och restauranger på denna ö vilket betyder att det är det perfekta stället att bara njuta av lugnet. Ko Kho Khao är en riktig paradisö där det fortfarande är förhållandevis få turister. Är du ute efter att njuta av lite egen tid och bara få vara så rekommenderas denna ö. Det erbjuds även ett fåtal snorkling turer med båt härifrån.

Koh Mook – Ännu en ö som har fått behålla din naturliga charm. Här bjuds det på långa vita stränder kantade av härligt turkost färgat vatten. Du finner ett fåtal resorter och restauranger på ön. Det går även utflykter från koh Mook för den som vill besöka de närliggande öarna Koh Kradan och Koh Ngai. Det går även turer till den berömda grottan Emerald Cave. På den östra sidan ligger det en mysig liten fiskeby med några små butiker, restauranger och ett par resorter för den som vill semestra där. Koh Mook är populärt för de som vill njuta av en lugn semester och för de som reser med små barn.

Koh Samet – Denna ö ligger inte all för långt ifrån Bangkok vilket gör att många som hänger i storstaden väljer att åka ut till Koh Samet för att njuta av ölivet. Här bjuds det på både en lugnare miljö samtidigt som det alltid finns något att göra. Här finns det ett stort utbud av både restauranger, strandbarer och aktiviteter som gör att denna ö passar de flesta typer av resenärer. Då denna ö dessutom är lite mindre så är det lätt att ta dig runt till de olika delarna och stränderna av ön tills fots. Perfekt för den som snabbt vill kunna ta sig till lugnet på en strand från ett område med mycket liv och rörelse eller tvärtom.

Detta är bara några av de underbara öar du finner i Thailand. Att resa runt bland dessa är verkligen att rekommendera om du gillar att upptäcka nya vackra platser med härliga stränder och fin natur. Många av öarna bjuder på orörd fin natur samtidigt som andra bjuder på härligt utelivoch mycket aktiviteter vilket gör att det är enkelt att snabbt byta miljö om man känner för att göra lite av varje.

Läs om fler platser som vi svenskar gillar i vår blogg.