Det har aldrig varit lättare att resa än vad det är idag. I och med att det hela tiden ploppar upp nya reseföretag så ökar också konkurrensen mellan dessa. Priserna oh tillgängligheten blir alltså hela tiden bättre och bättre. Även resor som tar än väldigt långt bort går det att hitta riktigt bra priser till idag. Exempelvis Thailand som är en av svenskarnas absoluta favoritplatser finns det massvis med olika resalternativ att välja mellan, både luftburna alternativ och vägar där du inte behöver lämna marknivå. Nedan kan du läsa om de olika resvägarna som tar dig till svenskarnas semesterparadis i Asien.

Flyg

Det absolut vanligaste sättet att ta sig till Thailand är med hjälp av flygplan. Kanske inte så konstigt då det dessutom är den snabbaste resvägen till Thailand. Förr fanns det ett fåtal flyg att välja mellan när man ville resa till Asien och priserna var inte särskilt billiga vilket gjorde att många inte hade råd. Idag finns det massvis av flygbolag som går till Thailand och priserna har droppat avsevärt sedan 90 talet. Vill man vara på den bekväma sidan och ha allting ordnat innan avfärd så kan man välja att åka med ett resebolag och få din resa chartrad. Då bokar man ett helt resepaket där flyg, hotell och transfer till och från flygplatsen är inräknat. Man behöver alltså inte tänka på något alls förutom att vara i tid på flygplatsen när man har bokat detta alternativ. Perfekt för den som gillar att vara bekväm och inte har några problem med att spendera lite extra.

För den som fortfarande vill resa till Thailand med flyg men som inte vill spendera alldeles för mycket pengar så finns det massvis med alternativ där du bokar flyg och boende separat. Genom att besöka olika sajter som jämför flyg så kan du hitta alternativ till riktigt bra priser. Har du inget emot en lite längre flygtur så finns det riktigt prisvärda alternativ där det ingår en mellanlandning eller två. Med detta alternativ får man även fixa egen transport från flygplatsen till det boende man har bokat. Vissa hotell erbjuder upphämtning på flygplatsen utan extra kostnad om man säger till i god tid.

Tåg

Att åka tåg till Asien fungerar utmärkt om man inte har något emot att stanna en hel del på vägen. Dock går det inte några tågresor direkt från Sverige till Thailand, men man kan istället göra en spännande tågtripp av det hela och kanske träffa fler svenskar som är på väg till Thailand. För att åka tåg hela vägen till Thailand så behöver man först ta sig över till Helsingfors i Finland. Detta kan göras via flyg eller kryssningsfartyg. Från Helsingfors går det sedan ett tåg som tar dig till Moskva i Ryssland. Resan fortsätter sedan vidare mot Peking i Kina. När du väl är i åka tåg till ThailandPeking som är slutstationen så behöver du boka ett nytt tåg som tar dig direkt från Peking till Hanoi i Norra Vietnam. När du väl har tagit dig till Vietnam så är nästa steg att ta dig ner mot Södra Vietnam och sen vidare till Kambodja. Det går enkelt att ta sig från ena sidan av Vietnam till andra genom tåg, buss eller mini van. Det snabbaste och säkraste valet är tåg, dock är det också det dyraste valet. När du sedan är i Ho Chi Minh så tar du dig vidare därifrån till Kambodja. Från Kambodja kan du sedan ta en buss hela vägen till Bangkok. Du har då lyckats ta dig hela vägen från Sverige till Bangkok utan att flyga en endaste gång. Perfekt för den som kan resa på obestämd tid samt till få med lite extra spänning och äventyr i sin tur. Hela resan i sig kommer att vara runt 8269 km.
Det finns med andra ord en hel del alternativ att välja mellan när du ska resa till Thailand. Det vanligaste alternativet är självklart flyg då de flesta inte har möjlighet att vara borta hur länge som helst och gärna vill spendera så många dagar som möjligt på den destination som man valt. Glöm inte heller bort att aldrig boka det första bästa du ser. Genom att kika runt lite på olika sajter så kan du spara både tid och pengar inför din resa till Thailand.