Semester i Pattaya och svensk mat

Pattaya-109589Semestrar du i Pattaya och ska stanna under lång tid och vill träffa andra svenskar, så är svenska restauranger och barer ett bra tips.

Pattaya är ett känt turistmål vid Siamviken och bara två timmars bilresa från Thailands huvudstad Bangkok. Förutom semesterfirare finns där många utländska medborgare, till exempel svenskar, som slagit sig ner i ett långtidsboende. De har rent av flyttat dit och flera av dem, som har behövt en sysselsättning, har valt att starta och bedriva restaurang- och barverksamhet. Ett par sammanlänkade exempel är Scandinavia Bar & Restaurant och Scandinavia Beach Club Bar & Restaurang. Förutom maten och gemenskapen kring barerna kan man titta på sport på storbildsskärmar. Detta är både restauranger, barer och nattklubbar. Öppettiderna är generösa och givetvis spelas det musik enligt önskemål.

Ett annat alternativ i Pattaya är Kitchen som ligger vid Vickans Swedish Guest House. Här kan man till exempel få oxfilépasta, rökt lax och tournedos med kantarellsås. Kitchen kan sägas konkurrera med Akvavit Grill & Bar, som har ett ypperligt läge vid stranden där man kan njuta av solnedgången samtidigt som man dinerar. Akvavits specialiteter är grillspett, grillad red snapper och rosépepparstek med kantarellsås. Men om det är en rejäl stek man är ute efter kan det rekommenderas att ta sig till News Steaks & Grill. Här är precis som namnet antyder stekar i fokus, men en annan specialitet är laxplanka.

Generellt kan man säga att samtliga svenska krögare och kockar i Thailand har lång erfarenhet inom restaurangbranschen. De väljer sina råvaror med omsorg och ser till att maträtterna blir den upplevelse man tänkt sig. Du som kund är det viktigaste de har och givetvis är målet att överträffa dina högt ställda förväntningar. Restaurangerna ligger ofta nära något typ av boende såsom hotell, resort eller bungalows. Det gör det enkelt för dig som gäst.

Comments

  1. Reply

  2. Reply

  3. Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.