Svensk mat i Phuket, Thailand

twochefs_12Att vara i Thailand en längre tid har sina fördelar, men man kan få hemlängtan och bli väldigt sugen på svensk mat. Idag behöver man dock inte åka hem för att till exempel få svenska köttbullar, gräddsås och hemlagat potatismos. Det finns ett stort antal restauranger i Thailand som serverar svensk mat. Oavsett om man befinner sig i Bangkok, Hua Hin, Pattaya eller Phuket finns det restauranger som serverar utsökta svenska maträtter. De så kallade svenskrestaurangerna erbjuder såklart också vanligtvis thailändsk mat och en del av dem gör pizzor precis så som svensken vill ha dem.

I det följande listas några svenska restauranger i Phuket. Oavsett om du är på en charterresa eller bor i landet kan det kännas tryggt med svensk mat som pricken över i efter en skön dag på stranden. Välj den eller de restauranger som passar dina smaklökar bäst. Servicen är god och kockarna arbetar endast med de bästa råvarorna. Restaurangmiljöerna är dessutom väldigt smakfulla i detta semesterparadis. Så det är bara att välja och vraka.

  • Karlsson’s Hotel-Restaurant & Steak House, Patong Beach – här finns skandinaviska specialiteter likväl som pasta, fisk och skaldjur, till exempel rökt lax med dillstuvad potatis, men man kan också få oxfilé med bearnaisesås och pommes frites. Antalet sittplatser är 180, varav 80 utomhus i en vacker trädgård med orkidéer.
  • Harrys Phuket – denna svenska franchiserestaurang finns både i Patong och Karon. De erbjuder bland annat svenska köttbullar med potatismos, gräddsås och inlagd gurka samt toast skagen, givetvis med äkta skagenröra. I Patong sitter man i luftkonditionerad inomhusmiljö medan Karon även har sittplatser i en mysig utomhusmiljö.
  • Bellmans Restaurant & Guesthouse, Karon. Bland de svenska maträtterna kan man välja mellan pannbiff och köttbullar. De serveras med kokt potatis eller potatismos samt brunsås, lingonsylt och inlagd gurka. Till pannbiffen får man även stekt lök. Bellmans erbjuder också rökt lax med dillstuvad potatis.

Det finns förhållandevis många svenska restauranger som erbjuder svensk mat i Phuket, Thailand. Ovanstående är exempel på några av dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *