Svenska restauranger i Bangkok, Thailand

Vivarium-restaurant-Bangkok-Hypothesis_dezeen_10Är du i Thailands huvudstad Bangkok och känner att det nog är dag för en matpaus efter alla museer, tempel och andra sevärdheter, så är det enkelt åtgärdat. Det gäller även om det är just svensk mat du är ute efter. Den som känner kulinarisk hemlängtan i Bangkok kan till exempel ta sig till IKEA Restaurant i Bangna. Där finns förutom de klassiska svenska köttbullarna med potatismos och gräddsås även marinerad lax med mera. Om man inte känner för att sitta ner på plats och inta sin måltid kan man köpa med sig allt hem om man bor i Bangkok eller disponerar över ett kök på semestern. Förutom köttbullar, lax, potatismos och gräddsås kan man till exempel få tag på lingonsylt, potatisgratäng, senapssås med dill, sill, Kalles kaviar och kanelbullar.

Bangkok är ett av världens mest populära mål för turister och en av Sydostasiens viktigaste städer utifrån ett ekonomiskt perspektiv. Gigantiska och moderna skyskrapor varvas med palats, kåkstäder och i runda slängar 400 tempel. Vill man äta svensk och/eller skandinavisk mat finns så mycket mer än IKEA. Här följer ytterligare några förslag på svenska restauranger i Bangkok:

  • New Cowboy Bar & Restaurant
  • The Stable i Stable Lodge
  • D’Pelican Inn
  • Corleones
  • The Wall
  • Bella Notte

Förutom svensk och skandinavisk mat erbjuder restaurangerna en stor variation vad gäller thaimat, grillat och även pizzor. Branschen är föränderlig, så sök gärna en stund på Internet innan du ger dig iväg till en svensk restaurang i Bangkok. Det kommer nya restauranger och de som tidigare varit populära kan ha lagt ner eller bytt namn. Svenska restauranger kan också bedrivas inom så kallad franchising. Det går, enkelt uttryckt, ut på att restaurangägaren betalar en avgift för att använda ett koncept, en eller flera produkter samt ett varumärke. Franchise förekommer inom många olika branscher, inte minst inom restaurangbranschen.

Comments

  1. Reply

  2. Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.