winter-holiday-Caribbean-India-Thailand-750488När man säger Thailand är det nog många som tänker på Phuket, Pattaya, Koh Lipe och Bangkok. Phuket är en provins och ö som angränsar till Krabi och Phang Nga. I norra Phuket finns en internationell flygplats och provinsens huvudort heter Phuket City. Det är förhållandevis många svenskar som har semestrat i Phuket och till och med bosatt sig där. Värt att nämna är att Phuket är den största ön i hela Thailand och den ligger vid Adamansjön. Förutom fantastiska stränder finns välkända och omtyckta utkiksplatser, med mera.

I Phuket kan man välja mellan tre kända stränder och det går bra att röra sig mellan dem eftersom de ligger på rad. De är: Patong Beach, Karon Beach och Kata Beach. Samtliga orter, det vill säga Patong, Karon och Kata har förärats med svenska restauranger och barer. De är lätta att finna då de ofta gör reklam med hjälp av stora skyltar där man snabbt ser att det står på svenska. När hemlängtan infinner sig är det bara att kika runt på plats eller leta en stund på Internet.

Kanske har du redan en svensk favoritrestaurang såsom Karlsson’s Hotel-Restaurant & Steak House, Harrys Phuket eller Bellmans Restaurant & Guesthouse, bara för att nämna några. Oavsett vilket kan du som är på semester i svenskparadiset Thailand få svenska maträtter. När längtan efter svensk mat, svenska och svenskar blir för stor kan man gå till en svenskägd restaurang och få sina önskemål och behov uppfyllda. Besök en svensk restaurang i semesterparadiset Thailand och känn gemenskap i en exotisk miljö med vänliga och serviceinriktade människor.

Allt är till för att du ska känna dig så hemma som möjligt men samtidigt njuta av allt i den fantastiskt paradisiska miljön. Oavsett om du reser ensam, med familjen eller kompisgänget så kan man med fördel besöka en svensk restaurang i Thailand.


svenska köttbullar i thailand

Nedan finner du en lista över några av de mest populära svenska platserna att besöka under din resa till Phuket.

Karlssons restaurant: En restaurant där du kan beställa svenska favoriter som toast skagen, pytt i panna eller en saftig stek. Det finns även rum att hyra för den som letar boende.

Scandinavia Guesthouse: Här finner du rum i både guesthouse och lägenheter för dig som vill bo i Thailand med svensktalande personer runt omkring.

Black Dragon Bar: En svenskägd bar som ligger beläget i Patong.

Harry Steakhouse & Pub: En svenskägd restaurang som serverar en böandning av svenska maträtter, thaimat, mexikanskt och pizza: Här finns det en favorit för alla som känner för lite variation från nudlar och ris. Det finns även ett tillhörande strandhotell för den som letar boende.

Lisas Scandinavian Restaurant: En skandinavisk restaurant som ligger i Patong. Här kan du njuta av svensk tapas och även boka lokal och bord för olika sorts evenemang. Kanske planerar du ett bröllop eller en födelsedag i Phuket. Då är alltid Lisas Scandinavian Restaurant ett alternativ.

Bellmans Restaurant: En svenskägd restaurant som serverar mat från Thailand och Europa. Här kan du avnjuta svenska klassiker som gravad lax, pepparstek och plankstek. Även här finns det rum att hyra för den som önskar sova över i ett guesthouse.

Salt & Peppar: En lite annorlunda mix av västerländsk mat blandat med grekiskt och thai. Perfekt för dig som gillar mat från medelhavet. Denna restaurant finner du i Kamala.

Detta är bara ett litet smakprov av vad som finns tillgänglig för de svenska resenärerna under sin tripp till Thailand. Visst ät Thailändsk mat något av det godaste som finns, men ibland kan man längta efter en portion svenska köttbullar serverade med potatis, lingonsylt och brunsås. Vissa känner det även som en trygghet att kunna kommunicera och prata på svenska med folk som bor i Thailand året runt. Tycker du att det är något som saknas på menyn hos dessa svenska restauranter så kan du oftast önska detta hos de som äger stället. Är det något som fler har frågat efter är det inte jätteovanligt att det kan komma att dyka upp på menyn lite senare.