Vare sig man reser i grupp, par eller ensam så kan det ibland vara skönt att träffa på andra svenskar under resans gång. Som tur är så är det inte särskilt svårt att hitta andra svenskar i Thailand.
Thailand har länge legat högt upp på topplistan över svenskarnas favoritresmål, men det finns självklart vissa platser där det är lättare att stöta på andra svenskar än på andra.

träffa svenskar i bangkokDe tre absolut bästa resmålen i Thailand om du vill träffa på svenska resenärer är utan tvekan: bangkok, Phuket och Krabi. Hit vallfärdar svenskar under vinterhalvåret men även under det svenska sommarhalvåret, kanske inte så konstigt då man vill fly undan den kalla vintern men även kunna njuta av vackra monsun månader under sommarhalvåret. Vilken av dessa platser som passar just dig beror på vad du som turist är ute efter.

Bangkok passar perfekt för den som vill uppleva ett riktigt storstadsliv. Hit åker du som vill shoppa, gå på mycket marknader, äta på restauranger med unika utsikter samt ha tillgång till ett mycket varierande uteliv. Vilket av dessa du än är ute efter så kommer du att stöta på likasinnade svenskar som är på semester här av precis samma anledning.
Vill du träffa på ett gäng svenskar i Bangkok att umgås med under din resa så finner du dem ofta på Khao San Road. Denna gata är en samlingsplats för många turister där de njuter av shopping, mat och alla de barer som är belägna längs med gatorna. Här behöver du inte stanna länge förens du kommer att träffa på svenska turister.

Vill du inte behöva gå ut och leta för att hitta andra svenskar så finns det en Facebook grupp som heter ”Svenskar i Bangkok”. Här kan du bli medlem för att sedan ta del av tips och event som andra svenskar delar med sig av samtidigt som de befinner sig i Bangkok.

Träffa svenskar i Phuket och Krabi

Svenskarnas paradis när det kommer till Thailand. Hit vallfärdar svenskar för att njuta av sol, bad och långa nätter. Då dessa platser är en av svenskarnas absoluta favoriter när det kommer till destinationer i Thailand så är det inte särskilt svårt att träffa på andra svenskar här. Har du trots detta svårt att finns andra svenskar på plats så är det bara att göra ett besök på en av de svenska restaurangerna som finns i både Phuket och Krabi. Hit går det svenskar dagligen för att få njuta av svensk husmanskost som svenska köttbullar med potatis. Även i Phuket och Krabi så finns det Facebook grupper för respektive platser för den som vill använda sig av sociala medier för att hitta nya resekompisar. I olika grupper kan du ta del av information kring kommande evenemang som anordnas av svenskar eller som många krabi i thailandsvenskar kommer att delta i.
Ett annat tips är att åka på anordnade dagsutflykter. Ta en heldag på havet med snorkling och lunch. Att vara en grupp människor på en båt en heldag kommer garanterat att bjuda in till konversationer och skratt.

Svenskar hänger i princip runt i hela Thailand, även utanför dessa populära turistorter kommer du att hitta massor med människor som är på besök från Sverige. Förutom diverse Facebook grupper så använder sig många av andra sociala medier som exempelvis Instagram när de letar polare på resan. Ett tips är att söka på bilder som är tagna i samma område som du är i just nu. Då kommer det garanterat att dyka upp semesterbilder som andra svenskar har delat med sig av. Släng iväg en kommentar och kolla läget, kanske är även denna person ute efter nya bekantskaper under din resa i Thailand.